DE KRACHT VAN EEN LIEFDESRELATIE

Nu het oude jaar vertrokken is en alle gedachten en voornemens zijn uitgesproken en hopelijk worden nagestreefd dacht ik aan mijn geliefden om mij heen. Een glimlach verscheen op mijn gezicht en plotseling borrelde de vraag in mij op: Wat is nou de kracht van onze relaties? “We zoeken het op!”, riep ik tegen mezelf in mijn verzinselkamertje. De zinnen dat je iemand Leuk vindt of Mooi zijn geen optie op mijn vraag. Het gevoel moet krachtiger zijn. Zoals een westenwind 12. Een kracht die er daadwerkelijk toe doet. Een fundament waar je op staat als een krachtige Indiaan. Dat is best een opgave in een wereld die keiharde onverbiddelijke eisen stelt aan de mens. De kracht van een relatie dus. Bij iedere relatie ligt het gegeven op een ander niveau. Er zijn kinderen, vaders, moeders, kleinkinderen, familie, vrienden waarmee je verbonden bent. Ik kies voor de kracht van de liefdesrelatie in deze column. Ik geef je wat voorbeelden in de overtreffende trap hoe sterk de kracht moet zijn.

KWETSBAARHEID

In de eerste maanden/jaren 😊 wanneer je super verliefd bent laat je veel van jezelf zien. Daarbij geef je persoonlijke informatie. Ben je open voor je partner dan ontstaat er een gevoel van intimiteit. Je hangt je harnas aan de kapstok, je bent oprecht. Dat is vast de opperkracht!

Dus: Verliefd=Informatie=Gevoel=Intimiteit.

VEILIGHEID/VEILIGHEID VOELEN

Heb je een onbehaaglijk gevoel en voel je je niet veilig dan gaat er een alarm af in ons brein. (tutututu) Angst en liefde matchen niet in de liefde. Richt je op een relatie waarin je je veilig voelt. Dan krijg je de liefde die je wenst.

Dus: Veiligheid=Behaaglijk=Warm.

VERTROUWEN/EERLIJKHEID

Dus: Vertrouwen=Eerlijkheid=Leven=Dansen=Blij.

PASSIE

Dus: Passie=Romantiek=Spanning=Vurigheid=Erotiek.

OPENHEID/RUST
Door open te zijn voor de liefde die jou gegeven wordt ben je zelf ook gelukkiger en gezonder. Het kan ingewikkeld zijn, een relatie. Vergeet niet: ieder mens is en denkt anders dan jij. Maar doe je je best en blijf je je best doen, dan lukt de relatie.

Dus: Rust=Openheid=Grenzen loslaten=Gelukkig=Gezonder.

Was ik maar een Fee. Dan zou ik met mijn toverstok bovengenoemde krachten bij elkaar bundelen, in een doos doen en door elkaar husselen. Simsalabim.
Een goed 2023 en sterkte met de voornemens!

Maria Kroon